Achterhoek en de Liemers

Informatie over de regio

Achterhoek en Liemers staan hoog aangeschreven als het gaat om toerisme, recreatie, activiteiten en evenementen.

Beide regio's in Oost-gelderland vormen een aaneengesloten gebied. Ze bevinden zich tussen KAN in het westen (Knooppunt Arnhem-Nijmegen), de Veluwezoom en Twente in het noorden en Duitsland in het zuiden en oosten.

De grens tussen Achterhoek en Liemers. Globaal wordt deze gevormd door de rivier De Oude IJssel. Deze grens is echter niet duidelijk bepaald. Ook de gemeentelijke fusies hebben ervoor gezorgd dat de grens tussen beide regio's vervaagt.

De Gelderse Achterhoek staat bekend om zijn coulissenlandschap: sterke afwisseling tussen weidegebieden, akkerland, loofbos en kronkelende beekjes. Kenmerkend zijn ook de vele kastelen en landhuizen met de bij behorende bosparken.

De Liemers kenmerkt zich o.a. door het weidse boerenlandschap, de uiterwaarden en de vele kleine dijkweggetjes.

Toeristen die naar de Achterhoek en Liemers komen, doen dat o.a. voor de rust, de ruimte en de natuur. In beide regio's is het uitgebreide fietsroutenetwerk aangelegd.

Doelstelling

Informatie over Achterhoek en Liemers

De organisatie "Achterhoek Promotie" heeft deze website opgezet met als doel informatie over de regio Achterhoek en Liemers bij geïnteresseerden onder de aandacht te brengen. Het gaat daarbij vooral om volgend thema's:

 • Toerisme
 • Recreatie
 • Activiteiten
 • Evenementen
 • Uitgaan

Ons advertentiebeleid

"Achterhoek Promotie" heeft geen commerciële doelstellingen. Wel bieden we diverse adverteermogelijkheden. Deze zijn enerzijds bedoeld om ondernemers de mogelijkheid te bieden hun activiteiten, diensten of producten onder de aandacht van onze doelgroep te brengen en anderzijds om de kosten die we voor deze website maken, te kunnen dekken. De advertenties moeten direct aansluiten op de doelstellingen van deze website. Onze adverteerders hebben dan ook kwaliteit en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Heeft u interesse in een extra vemelding of het plaatsen van een advertentie, neem dan contact met ons op.

Agenda

De Agenda met activiteiten en evenementen op deze site wordt beschikbaargesteld door onze zustersite www.achterhoekpromotie.nl. Aldaar vindt u de meer uitgebreide versie van de agenda. Ook kunt u op die website uw activiteiten gratis aanmelden.

Internetpartner

Reeds 10 jaar zijn wij actief voor de regio's op internet. We hebben daarmee een uitgebreide ervaring opgebouwd voor aanbieden, uitwisselen en ontwikkelen van informatie. We zijn graag uw partner als uw internet-activiteiten die hierbij aansluiten of bij aan gaan sluiten.

Uw website hier vermelden

Uw gegevens op deze website?

Als u interesse hebt om uw activiteiten of accommodatie op deze website te vermelden, kunt u dat op twee manieren doen:

1. Vermelding op een thema-pagina
Dit betreft de thema's Hotels, Pensions B & B, Vakantiehuisjes, Campings, Restaurants en Dagje-Uit. U wordt dan automatisch geplaatst op de thema-pagina's van volgende website binnen ons netwerk:

 • gelderse-achterhoek.nl
 • achterhoekpromotie.nl
 • achterhoekrecreatie.nl

Daarnaast zijn er nog enkele thema-sites. Als u bij zo'n thema hoort, plaatsen we daar uw vermelding automatisch ook. Deze websites zijn:

 • achterhoekhotels.nl
 • achterhoekvakantiehuisjes.nl
 • achterhoekcampings.nl
 • achterhoekrestaurants.nl
 • achterhoekeropuit.nl

Vermelding op onze thema-pagina kost € 100,- per jaar (excl. BTW.)

2. Link naar uw bedrijf of activiteit
Deze vermelding is gratis op voorwaarde dat u ook een link naar één van onze websites terugplaatst. Als u geen link terugplaatst op uw eigen website, dan is deze vermelding niet gratis, maar kost u € 35,- per jaar (excl. BTW.).

Meer weten?
Wil u hier meer over weten?
Neem dan gerust even contact met ons op.

© 2000 - 2024: Achterhoek Promotie - Alle rechten voorbehouden voor teksten, afbeeldingen en overige zaken